VHS levert bijdrage aan project Technohub

Technisch onderwijs

Woerden ontwikkelt zich als het kloppende hart voor technisch onderwijs in de regio. “Woerdens Techniek Talent“ (WTT), een samenwerkingsverband van verschillende bedrijven, scholen en gemeentes, zet zich dan ook al ruim tien jaar in om de instroom naar het technische onderwijs te bevorderen. Dit samenwerkingsverband heeft ook geleid tot de ontwikkeling van de TechnoHUB in Woerden. De Technohub is een fysieke leeromgeving waar basisschoolleerlingen, middelbare scholieren en mbo-studenten geënthousiasmeerd worden voor technische beroepen. VHS heeft ook een bijdrage geleverd aan de realisatie van deze leeromgeving.

Het idee achter de TechnoHUB is om de doorstroom naar het technische onderwijs te bevorderen. Leerlingen van o.a. het voortgezet onderwijs krijgen hier les in bijvoorbeeld mobiliteit en transport, metaal, installatie- en elektrotechniek, bouw, wonen en interieur én robotica. Daarnaast wordt het gebouw ook ingezet om leerlingen te inspireren over techniek en het proces achter technische producten. Zo wil de TechnoHUB deze jonge mensen stimuleren om zich te verdiepen in de maakindustrie, waardoor er meer aandacht komt voor technische beroepen.

Ontwikkeling

De ruime leeromgeving en nieuwste technische machines bieden ook de kans aan medewerkers en zij-instromers om hun technische talenten te ontwikkelen. Er wordt lesgegeven in verschillende onderdelen van de technische beroepen. Zo wil de TechnoHUB op lange termijn het personeelstekort in de maakindustrie invullen.

Het 2600m² grote pand is volledig ingericht als techniekopleidingscentrum, met verschillende praktijkruimtes met toegang tot de nieuwste technische machines.

Mooi project

De TechnoHUB is een mooi project, waar veel organisaties werkzaam voor willen zijn. Zo hebben veel klanten en bekenden van VHS hun steentje bijgedragen aan  de realisatie van het project. VHS is trots om hier ook onderdeel van te zijn. VHS levert en installeert de luchtkanalen voor het ventilatiesysteem in dit bijzondere pand.

Leuk dat ook VHS hier zijn technische vaardigheden mag laten zien!

actueel

Lees hier verder: